Klinch: MAGNETRONIK special. N.N.N. babbelt met Wesdex

WESDEX

Dat Wesdex 2e is geworden in de meest sexy vegetariër verkiezing van afgelopen jaar interesseert ons niet zoveel. Al vinden we het natuurlijk zwaar onterecht want come on, wie is Guido Meijers?! Ow Weijers. Belangrijker is dat Wesdex de man is achter één van de meest succesvolle minimal house avonden van Nederland; Magnetronik. Afgelopen Klinch was Magnetronik gevraagd om de avond te hosten. En al zal de beste man het zelf niet snel toegeven, hij draaide de Duitse gasten (onbedoeld) toch wel een beetje het hoekie om. De hoogste tijd dus om eens even te babbelen met Mr. DJ Wesdex!

Vertel eens, wie ben je?
Ik luister al 28 jaar naar de naam Wesley, ben geboren in Leidschendam, woon op het moment in Utrecht én ben op Guido Weijer na de meest sexy vegetariër (-:

Hoelang draai je al plaatjes?
Op mijn zeventiende ontdekte ik het nachtleven en ging naar clubs als de Eau en de Opera in Den Haag. Al snel was ik gefascineerd door DJ’s en wilde dat zelf ook eens proberen. Van mijn oom kreeg ik twee oude pick-ups met draaipitch die ik ombouwde naar scratchbare draaitafels. Van mijn ouders kreeg ik een mengpaneel voor mijn verjaardag waar ik vervolgens een relatie mee aanging. Ik was echt verliefd op dat ding. Elk uurtje vrije tijd dat ik had besteedde ik aan draaien op mijn kamertje. Mijn eerste twee platen waren van Jean en 8hands.

Wat luisterde je vroeger?
Vooral heel veel Amerikaanse en Nederlandse hiphop. Ik had alle CD’s van de Wu Tang Clan. Opvallend is dat ik nu de platen koop op het hiphop-beat gehalte. Betreft draaien begon ik vroeger met hard dance, maar dat werd daarna als snel snoeiharde techno. Minimal-achtige platen kocht ik toen ook al, maar draaide ik niet vaak in mijn sets. De kracht van minimal ontdekte ik toen ik tijdens mijn eigen avonden, Taste This Techno genaamd, af en toe minimalplaten er tussen door draaide, wat zelfs soms tot hoogtepunten leidde.

Waarin vind jij je onderscheidend van andere jocks?
Ik richt mij vooral op jazzy minimal house waarin vocalen een belangrijke rol spelen. Met vocalen bedoel ik niet zang, maar wel interessante teksten of stemmen die als instrument gebruikt worden. Het is wat gewaagder en het is zeker niet de main stream loopy minimal techno wat je de laatste tijd veel hoort. De producers waar ik de platen van draai komen veelal uit Frankrijk en Canada en enkele voorbeelden zijn Ark, Cabanne, Guillaume & the Goutu Dumonts en Efdemin.

Wat wordt de hype van 2008?
Ik hoop het boycotten van elke vorm van dierenleed! Maar ben bang dat er nog te veel mensen zich daar niet in interesseren.

Ga je er aan meedoen?
Dat doe ik al 11 jaar als vegetariër waarvan de laatste 6 jaar als veganist. Via verschillende wegen probeer ik de interesse te wekken bij het publiek zoals met de vermelding van Wakker Dier op de flyer en het uitdelen van buttons tijdens onze avonden.

Hoe denk je over het nieuwe Klinch platform?
Een heel mooi nieuw concept wat de Melkweg een nieuw leven heeft ingeblazen. De programmeur Hidde Pluymert zet zich volledig in en dat werpt duidelijk zijn vruchten af. Ik ben dan ook echt heel blij dat Magnetronik daar een rol in mag spelen.

Hoe verliep Magnetronik in de Melkweg?
Grandioos! Het was best spannend van te voren, want we moesten de grote zaal van de Melkweg zien te vullen en daar past tijdens dance-avonden ruim 1200 man in. Gelukkig werd het al snel druk op de dansvloer, want Estroe opende met een ijzersterke set. Daarna had ik de eer om te mogen draaien voor een volle zaal. Justus Köhncke haalde het tempo een stuk omlaag en dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Persoonlijk vond ik het een prachtig eerbetoon aan house-muziek. Kwaliteitsdisco en hitjes als Timecode kwamen voor bij. De Wighnomy Brothers sloten de avond af met een lange set vol gekkigheid. Na een halfjaar afwezigheid vind ik dat ze hebben laten zien er nog steeds helemaal bij te horen! Uiteindelijk hebben we een volle bak gehad en was er een puike sfeer die goed bij Magnetronik past.

Ambities om te produceren?
Door een drukke levenstijl met naast in de weekenden draaien, door de week werken, ontwerpen en een dag naar school, had ik niet veel tijd om me te ontwikkelen als producer. Onlangs ben ik een dag minder gaan werken en ben ik mij weer gaan verdiepen in de software. Samen met bevriende ervaren producers ga ik actie ondernemen om iets uit te brengen.

Verder nog ambities?
Magnetronik op de kaart zetten en zelf wekelijks draaien was mijn grootste ambitie en gelukkig gaat dat de goede kant op.

Wat was je vetste gig?
Draaien voor een volle Max-zaal in de Melkweg was toch wel een hoogtepuntje. Maar draaien op een weiland, op het dak van een flat, in een gekraakte boerderij of schoolgebouw zijn toch ook wel erg goede herinneringen.

Waar wil je stiekem nog écht draaien?
Ik zou graag op alle interessante festivals willen draaien. Heerlijk in het zonnetje in de prachtige natuur en met veel muziekliefhebbers.

Wat vind je van de acts om je heen?
Er zijn veel opkomende talenten die ook nog eens gezien worden en daardoor verdiend veel optredens krijgen. Wat ik wel merk is dat veel van deze nieuwkomers het populaire maar vlakke minimal loopy techno draaien waar ik niet zo’n voorstander van ben. En vaak ook nog eens met gedownloade muziek op CD wat voor mij persoonlijk toch wel een dooddoener is. Erg positief ben ik over een aantal nieuwe zeer dynamische live acts. Ik hou van variatie en als dat in een live set naar voren komt, kan ik daar heel blij van worden.

Wat hebben de VAgE gASTEN voor jou gedaan de 22e?
Mij een nieuw VAgE gASTEN t-shirt kado gegeven! De 23 e had ik ‘m aan tijdens een optreden in Rotterdam en heb daar veel leuke reacties op gehad. Ik ga ‘m zeker vaker aan doen. Verder is er een prachtig schilderij gemaakt die ik ooit hoop te bemachtigen en er is een hele leuke sfeer neergezet in de Melkweg. Bedankt daarvoor!

Moeten we verder nog iets weten?
Jazeker, 22 maart is Magnetronik weer terug in Club Poema! Achter de draaitafels staan o.a. John Keys, dat zijn Dandy Jack en Andres Garcia. Ook Audio Werner, Bart Skils, Bert de Rooij en ik staan op het programma.

Op de Magnetronik website kun je alle informatie terugvinden over de activiteiten van onze dierenvrienden!               Check hier om te horen hoe je iemand om het hoekie draait.
Op 3voor12 zijn ook de rest van de setjes terug te vinden van de afgelopen Klinch: Magnetronik editie.

Op de website van Wakker Dier kun je meer informatie vinden over de idealen van Wesdex en eventueel zelf een steentje bijdragen aan een betere wereld.

9 Responses to “Klinch: MAGNETRONIK special. N.N.N. babbelt met Wesdex”


 1. 1 dribbel

  jou beknopte korte vragen doet mensen praten als een vrouw met een lekke band tegen een praatpaal

 2. 2 monkey

  LOL @ DRIBBEL

 3. 3 Zoep

  hehe. weer een interview! lekker hoor. Wanneer DJ Tiesto ?

 4. 4 Erik

  Hij draaide vet lekker in de Melkweg!
  kende hem nog niet eigenlijk..

 5. 5 blosje

  Hulde voor Anti dierenleed ! maar een stukje vlees is toch best lekker.

 6. 6 Monkey

  JA maar dieren neuken kan niet! al zou ik dat toch echt heel graag een keer willen proberen met een lekker vrouwtjes aap

 7. 7 Karin

  Haha ik heb een keer een handtekening van hem gekregen volgens mij..

 8. 8 wes

  (-: en nog een djsetje op 3voor12 !

  Wesdex & Bert de Rooij @ Magnetronik 22-03-08:
  http://3voor12.vpro.nl/speler/ondemand/39458022

 9. 9 Mona G.

  Vind je maar geweldig Wes.

Leave a Reply